2009. december 3., csütörtök

Ma nem mentem el Patriciával kirándulni, mert munkám jött. Egész délelőtt és délután itthon voltam. Don-al megbeszéltük a könyvet. Biztos benne, hogy kiadják. Javasolta, hogy tegyem fel a webre is, indítsak blogot a témában. Megbeszéltük, hogy ő feladja a pályázatot.

Estefele Camille értem jött, és elmentünk egy pizzázóba vacsorázni. Nagyon jól elbeszélgettünk, bementünk az egyházhoz és ott is folytattuk még 15 percet. Elbúcsúzunk, jönni fog jövő évben.

Meditáció: "An Open Heart - Living with Compassion"
(Nyílt szív - Együttérzéssel élni). PROGRAM GUIDE:

Együttérző életet élni, "úgy cselekedni másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk cselekedjenek" nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik. Beállítottságunk gyakran megakadályoz abban, hogy az "aranyszabályt" kövessük. A gondok között elveszítjük türelmünket és csak a jobblét elérésére figyelünk. Ez a tanfolyam felfedező út önmagunk és mások fele. Megosztjuk és megbeszéljük tapasztalatainkat, mely által megváltoznak benyomásaink, együttérzésre találunk, és egy új életszemléletre. Vezető: Jim Andrews és Susan Cunningham - mindketten egyháztagok, akik a Felnőtt Programok vezetőségi tagjai. Részletek: négy csütörtök: nov. 5, 12, 19, dec. 3. B102. Díj egyháztagoknak: $30, nem egyháztagoknak $40.

Meglepetés: Susan fogad, kiránduló társunk. Meditációval kezdi (harang, együttérzés a szeretteinkkel, a távolabbiakkal, stb.). Utána számonkérte a leckét: ki milyen szerettére gondolt a napokban és mit fedezett fel vele kapcsolatban? Mi az a pozitív tulajdonság, amit eddig nem ismert fel benne? Bemutattak, mint vendéget.

Hármas csoportokra oszlottunk, két cédulát kaptunk, két-két témával: szolgálat (service) és együttérzés, illetve: hűség (loyalty) és együttérzés (compassion). Beszéljük meg, mit jelentenek ezek számunkra, és hogyan tudjuk a kettőt összekötni.

Mielőtt belefogunk én vagyok a téma. A fiatalabb nő (web design-os) 4 éve volt Budapesten a csoporttal, nagyon tetszett neki, még szeretne menni. Az idősebb hölgy elmondja, hogy átélte az ötvenhatos eseményeket a hírekben. Könnybe lábad a szeme.

Belefogunk a témába. Az idősebb nő könyvtáros volt, nem volt megelégedve a munkájával, mert úgy érezte, a főnökei nem ismerik el. Az egyházhoz kezdett járni és rájött, hogy nem elismerésért kell dolgozzon, hanem szolgálatnak kell felfognia munkáját. Ne az egónk legyen a központban, hanem az, hogy adunk valamit.

Hazafele gyalogoltam, útközben Ingrid és Henry felvettek. Meghívtak egy estére filmet nézni.

Pamela levelet küldött: megkérte a Jung baráti kört, hogy engedjenek ingyenesen részt venni a szombaton tartandó tanfolyamon is. Válasz: örömmel fogadnak. Pamela továbbítja a levelet. Ez nagyon jó hír, különleges lehetőség! Nagyon örvendek! ($85!)

Hi Everyone, I talked with Carol today about inviting a visiting Hungarian translator to our board dinner. He is staying with friends of mine working on translating the first Unitarian written text from old Hungarian to English. Anyway at dinners I discovered he is very interested in and informed about Jung's work. When I invited him to the lecture/workshop he became very excited that it was open to the public (I guess not true in Hungary) and said this was the one thing he had wanted to accomplish before leaving next week... to meet with people involved with Jungian psychology. Carol said there was not room at the dinner (I thought he could meet with people much more informed than I am) but asked if he was coming to the workshop too. I don't think he can afford the cost so she suggested I float an email to see if we could offer a freebie this one time. Let me know what you all think. He is a very engaging man and talking with him has made me even more aware of how enormously fortunate we in Portland are to have OFJ. Thanks, Pamela